Kapital Credit

Pentru a iesi mai rapid dintr-un impas financiar, unele persoane se vad nevoite sa isi amaneteze masinile. Este bine ca acest lucru sa se faca in mod cat mai informat si fie luate in calcul toate aspectele. Pentru inceput, iata ce trebuie sa stii atunci cand vrei sa amanetezi o masina.

  • analizeaza bine situatia per ansamblu

In primul rand, inainte sa apelezi la o astfel de solutie, gandeste-te daca este sau nu o buna idee sa faci asta. Fii constient de faptul ca exista riscul sa nu mai reintri in posesia masinii, daca nu achiti imprumutul si comisionul aferent. Daca masina este totusi un bun de care te-ai putea lipsi sau daca esti absolut convins de faptul ca vei avea suma necesara de restituit, atunci nu ai nimic de pierdut. Totusi daca ai dubii, cel mai bine este sa cauti si alternative.

  • cauta o casa de amanet potrivita

Este important sa alegi cu grija casa de amanet auto la care apelezi. Vorbim totusi de o masina care poate avea o valoare de cateva mii de euro, nu de un telefon de cateva sute de lei. Apoi, este important ca firma la care apelezi sa ofere creditarea de care ai nevoie si o suma de bani suficient de mare pentru a acoperi valoarea masinii tale. Bineinteles, cat primesti depinde de starea tehnica a masinii si de anul de fabricare. Masinile mai vechi primesc, bineinteles, mai putin, iar pentru cele mai noi creditarea poate fi de pana la 75%.

Un alt aspect care conteaza cand alegi casa de amanet auto tine de conditiile oferite pentru pastrarea masinii. Trebuie sa te asiguri de faptul ca autoturismul tau va fi pastrat in cele mai bune conditii si ca va fi supravegheat in permanenta.

  • informeaza-te cu privire la valoarea de piata a masinii tale

Pentru a te asigura de faptul ca vei primi un pret corect de la amanetul auto, este necesar sa ai o idee clara cu privire la valoarea de piata a masinii. Astfel vei putea sa iti faci o idee si cu privire la suma pe care te poti baza daca alegi sa amanetezi autoturismul.

Exista sunt si lucruri pe care trebuie sa le eviti atunci cand vine vorba de amanetarea unei masini. Iata cateva dintre ele:

  • nu merge la amanet cu o masina care nu are actele in regula, deoarece acesta nu va fi acceptata;
  • nu alege prima casa de amanet care iti iese in cale, ci studiaza putin piata pentru a te asigura de seriozitate si preturi bune;
  • nu merge la casa de amanet cu o masina care are probleme mecanice sau daune semnificative, deoarece aceasta va fi refuzata sau ti se va acorda o suma de bani mult mai mica;
  • nu amaneta fara a sti valoarea de piata a masinii pe care o detii;
  • nu semna contractul fara a-l citi in totalitate si fara a-l intelege pe deplin.

Daca ai nevoie de informatii suplimentare te asteptam oricand pentru a lua impreuna decizia corecta!

Open chat
Buna ziua,

Cu ce va putem ajuta?
Call Now Button