Kapital Credit

Amanetul auto este o institutie nebancara cu functionarea legala care se bucura de o popularitate in continua crestere in ultimii ani, iar asta datorita faptului ca le permite persoanelor interesate sa obtina fonduri rapide folosindu-si masina personala drept garantie. Cu toate acestea insa, datorita caracterului sau relativ nou si a conceptiilor eronate generale legate de amanet, exista numeroase zvonuri si mituri care inconjoara aceasta practica. Iata top 10 mituri populare in legatura cu activitatea caselor de amanet, dezvaluite si demontate pentru tine.

  1. Poti pierde imediat proprietatea asupra masinii tale.

Acesta este probabil unul dintre cele mai comune mituri care circula pe scara larga in legatura cu amaneturile auto. In realitate insa, este bine de stiut ca atunci cand iti amanetezi propriul vehicul, casa de amanet auto detine drepturile asupra ei doar pana cand imprumutul este rambursat. Prin urmare, dupa ce restitui banii, masina iti revine in totalitate.

  • Ratele dobanzilor sunt exagerate.

Asa cum se intampla cu orice alt serviciu financiar, rata dobanzii variaza in functie de firma de amanet auto cu care colaborezi. Prin urmare, este esential sa faci cercetari si sa compari ofertele pentru a gasi cele mai bune si avantajose conditii pentru tine.

  • Numai oamenii saraci sau disperati recurg la amanetul auto.

In clipa de fata, amanetul auto este o optiune atractiva, practica si flexibila pentru majoritatea persoanelor, indiferent de situatia financiara. Practic, accesarea unui credit de tip amanet auto poate fi fie o solutie ultra-rapida atunci cand ai nevoie de bani pentru o urgenta financiara, fie o modalitate accesibila si convenabila de a accesa capital fara a te angaja intr-un imprumut pe termen lung.

  • Procesul de amanetare a unei masini este lung si complicat.

Nimic mai fals! Exista o idee gresita ca amanetarea unei masini este un proces indelungat si complex. In realitate, multe firme de amanet auto ofera servicii rapide, cu proceduri simplificate. Adesea, tot ce este necesar sunt cateva documente de baza si evaluarea vehiculului, finalizand tranzactia in timp scurt.

  • Amanetul auto este doar pentru masinile vechi.

Acesta este un alt mit foarte popular despre amaneturile auto. Adevarul insa este ca majoritatea agentiilor amaneteaza orice tip de vehicul, indiferent de anul de fabricatie, atat timp cat au o valoare de piata. De fapt, masinile mai noi pot obtine sume mai mari de imprumut.

  • Daca nu platesti, masina ta va fi vanduta imediat.

Desi la prima vedere amanetul auto poate parea riscant, multe firme se adapteaza nevoilor clientilor. Astfel, in situatia in care nu poti rambursa imprumutul la timp, este bine de stiut ca exista flexibilitate in termeni. Multe dintre aceste firme introduc perioade de gratie, oferindu-ti timp suplimentar peste termenul initial, sau iti ofera optiunea de a prelungi contractul. Practic, riscul ca masina sa fie vanduta este redus, dandu-ti ocazia sa iti gestionezi finantele cu mai mult calm si sa recuperezi vehiculul in cele din urma.

  • Fiecare firma de amanet auto ofera aceleasi conditii.

Desi s-ar putea crede ca toate firmele de amanet auto opereaza dupa acelasi model, realitatea este diferita. Fiecare institutie are specificul sau, cu politici proprii, rate ale dobanzilor variabile si termeni particulari. Astfel, ceea ce pare a fi avantajos la o firma, s-ar putea sa nu fie la fel si la alta. De aceea, o analiza detaliata a contractului este imperativa. Asigura-te ca intelegi fiecare clauza si conditie, astfel incat sa faci alegerea potrivita pentru situatia ta financiara.

  • Evaluarea masinii este subiectiva si in dezavantajul tau.

Desi exista temeri legate de evaluarea masinii ca fiind in dezavantajul proprietarului, multe firme de amanet auto actioneaza cu profesionalism, bazandu-se pe criterii standard, bine definite, si pe metode obiective de evaluare, asigurandu-se astfel ca oferta facuta reflecta valoarea reala a vehiculului.

  • Nu poti amaneta o masina daca ai imprumuturi sau leasing-uri in desfasurare.

Exista o preconceptie ca masinile cu imprumuturi sau leasing-uri active nu pot fi amanetate. Totusi, unele firme de amanet sunt flexibile si pot accepta aceste masini, atata timp cat valoarea lor pe piata este suficienta pentru a acoperi imprumutul.

  1.  Amanetul auto este ultima optiune.

Desi multi percep amanetul auto ca ultima optiune, acesta se poate transforma insa in prima alegere pentru cei care cauta flexibilitate, rapiditate si termeni mai putin rigizi decat imprumuturile bancare traditionale.

Acestea fiind spuse, ca si in cazul oricarui alt serviciu sau produs, si atunci cand vine vorba de amanetul auto este esential sa te informezi si sa separi realitatea de mituri. Amanetul auto poate fi o optiune financiara valoroasa pentru multi, atat timp cat se abordeaza cu cunostintele corecte si cu o atitudine precauta. Asadar, inainte de a face orice decizie, asigura-te ca ai toate informatiile la indemana si ai demontat miturile care te faceau sa ai retineri in a apela la un imprumut de tip amanet auto.

Open chat
Buna ziua,

Cu ce va putem ajuta?
Call Now Button